Üzemanyag és környezetvédelmi hírek

rss mini icon Íratkozzon fel RSS hírcsatornánkra hogy a legfrissebb hírekről, árváltozásokról elsőkézből értesüljön! A feliratkozáshoz kattintson ide, vagy használjon hírolvasót!

Első Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7Következő Utolsó

Hír beküldve: 2013.12.06. Kategória: Dyno Tab hírek, árváltozások

Létrehoztuk Facebook profilunkat. Lájkolj és kövess minket ott is! :) https://www.facebook.com/DynoTab.Hungary   tovább olvas »

Címkék: Facebook.com/DynoTab.Hungary

Hír beküldve: 2013.12.06. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik. A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 425-426 forintra nő, a benziné 402-403 forint marad. tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj, áremelés

Hír beküldve: 2013.12.06. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik. A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 425-426 forintra nő, a benziné 402-403 forint marad. tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj, áremelés

Hír beküldve: 2013.11.15. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Péntektől bruttó öt forinttal emeli a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára két forinttal emelkedik - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajatársaság a benzin literjét bruttó 376,6, a gázolajét pedig bruttó 395,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.  tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj

Hír beküldve: 2013.11.06. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Bruttó 2 forinttal emeli szerdán a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol, a benziné nem változik. A benzin átlagára így 390-391 forint marad, a gázolajé 412-413 forintra nő. tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj

Hír beküldve: 2013.10.31. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Csökkenti bruttó 4, illetve 2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.  A lépéssel a benzin átlagára 390-391 forintra, a gázolajé 410-411 forintra csökken. Szerdán és - a múlt heti nemzeti ünnep miatt csütörtökre halasztott döntés miatt - hétfőn is csökkent az üzemanyagár: hétfőn a benzin bruttó 2, a gázolaj 4 forinttal lett olcsóbb, szerdán pedig 5, illetve 4 forint volt az árcsökkenés mértéke. A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.  tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj

Hír beküldve: 2013.10.29. Kategória: Természetvédelem & takarékosság

Októberben az Antarktisz feletti ózonlyuk kiterjedése 21 millió négyzetkilométerre csökkent. Ennyire alacsony értéket két évtizede nem mértek a Nasa műholdjai. Szakértők szerint elképzelhető, hogy az ózonlyuk eltűnik, ám nem világos, hogy a klímaváltozás milyen hatással lesz méretére. A Föld légkörében levő ózonpajzs a káros ultraibolya-sugárzástól véd, amelyek szem-, bőrkárosodást és bőrrákot is okozhatnak. Forrás: Haszon napindító hírlevél tovább olvas »

Címkék: ózonlyuk, klímaváltozás

Hír beküldve: 2013.10.29. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

2011 végén volt utoljára ilyen olcsó a benzin. A hétfői árcsökkenés után szerdától öt forinttal kevesebbet kell fizetni a 95-ösösért (394 forint) és négy forinttal a gázolajért (412 forint). Az üzemanyagár fontos tényezője az inflációs kosárnak, azaz Magyarország a 30 évig megszokott inflációs pályáról hamarosan deflációs pályára kerülhet. Az árak csökkennek – mert a gazdaság megtorpant és alig van kereslet. Forrás: A Haszon napindító hírlevele tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj

Hír beküldve: 2013.10.21. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Szerdától bruttó két forinttal emeli a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára most nem változik - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 382,6, a gázolajét pedig bruttó 401,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.  Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (2 Ft-os benzinár emelés és a gázolaj árának változatlanságával) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 403-404 forintos, a gázolajat pedig 423-424 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.  tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj, energia

Hír beküldve: 2013.09.20. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Kávézaccból állítottak elő biodízelt az amerikai Cincinnati Egyetem kutatói. tovább olvas »

Címkék: biodízel

Hír beküldve: 2013.09.19. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Tisztelt Érdeklődő, Felhasználó! Örömmel tájékoztatjuk, hogy ismét rendelhetők weboldalunkon a Dyno-Tab üzemanyag adalékok! Ráadásul, bővült termékpalettával és többféle kiszereléssel állunk rendelkezésére! Megtisztelő számunkra, ha ismét Vásárlóink között látjuk! Bízunk benne, továbbra is rászolgálunk a pozitív visszajelzésekre!                                                                                                          Dr. Bencze Tünde                                                                                                                 ügyvezető tovább olvas »

Címkék: dyno-tab, Dyno, Tab

Hír beküldve: 2012.06.25. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Tíz forinttal csökkenti szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a MOL - tudta meg a Portfolio.hu. A hazai kutakon hasonló mértékű árcsökkenésre kerülhet sor, melyet ezúttal a finomított termékárak esésének és a forint árfolyamának erősödésének egyaránt köszönhetünk. A gázolaj esetében már több mint egy éve nem láttunk a mostanihoz hasonló mértékű áresést.      tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj, mol

Hír beküldve: 2012.05.21. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Bár az olaj árfolyama sokat esett a napokban, a kockázatvállalási kedv elillanásával a forint árfolyama is méreteset gyengült a dollárhoz képest. Ez utóbbi hatás ráadásul annyira erősen jelentkezett, hogy várhatóan szerdán az üzemanyagárak pár forintos emelésére kerül majd sor a hazai kutakon.      tovább olvas »

Címkék: üzemanyagár, benzin, gázolaj

Hír beküldve: 2012.05.16. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán. A változással a benzin átlagára literenként 426 forintra csökkent, a gázolajé pedig 427 forint lett. tovább olvas »

Címkék: benzinár, dízelár

Hír beküldve: 2012.05.09. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Csökkenti bruttó 10 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt.  tovább olvas »

Címkék: benzinár, dízelár

Hír beküldve: 2012.04.30. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Nagyot esett a héten a benzin dollárban mért jegyzésára, ráadásul a forint árfolyama is erősödött a dollárhoz képest. Mindezek miatt akár jelentősebb benzinár-esésre is sor kerülhet jövő héten a hazai kutakon, miközben a gázolaj pár forinttal lehet csak olcsóbb.      tovább olvas »

Címkék: benzinár, dízelár

Hír beküldve: 2012.04.23. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Szerdán nulla órától bruttó négy forinttal csökkenti a benzin, és szinten tartja a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a MOL - tudta meg a Portfolio.hu. A benzinár utoljára február elején csökkent, azóta az emelkedés majdnem folyamatos volt.  tovább olvas »

Címkék: benzin, gázolaj

Hír beküldve: 2012.04.17. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

  Szerdán nulla órától bruttó négy forinttal emeli a benzin literenkénti nagykereskedelmi listaárát a Mol – tudta meg a Portfolio.hu. A benzinár új csúcsra emelkedik, és tovább távolodik a gázolajtól, amely ára most nem változik. Szerdától az olajtársaság a benzin literjét bruttó 436,6, a gázolajét pedig bruttó 425,7 forintért adja majd a kiskereskedőknek. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással, tehát 4 forintos benzináremeléssel szembesülnek majd szerdán az állomásokon. tovább olvas »

Címkék: benzinár

Hír beküldve: 2012.04.09. Kategória: Természetvédelem & takarékosság

A benzinkútra hajtva hétről hétre egyre kellemetlenebb élményben lehet részünk, de talán segít elfogadni ezt a helyzetet, ha a töltőpisztoly "kibiztosítása" közben nem arra gondolunk, hogy sejkek és oligarchák pénztárcáját tömjük tele, hanem a jövőnkbe fektetünk be. A Spiegel Online cikke rámutat arra, hogy nincs annál hatékonyabb ösztönző rendszer az alternatív, környezetbarát technológiák kifejlesztése terén, mint a fekete arany magas ára.  tovább olvas »

Címkék: környezetbarát, technológia

Hír beküldve: 2012.04.09. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Kedvezőtlen csillagállás esetén hamarosan elérheti akár az 500 forintot is a benzin kiskereskedelmi átlgára Magyarországon. Mivel az üzemanyagár már most is egyre inkább megterheli a magyar családok pénztárcáját, így nem csoda, hogy mind többen, s többen teszik le az autójukat. Ugyanakkor nem mindenki teheti meg, hogy végleg feláll a volán mögül, hiszen sokaknak munkaeszköze az autó. Így számos felhasználó óhatatlanul a kisebb fogyasztású, gazdaságosan üzemeltethető járművek felé fordul. Ezek az autók legtöbbször azonban az új modellek között találhatóak meg, így igazán annak nyílik választási lehetősége, aki egyébként is új autóvásárlása előtt áll. tovább olvas »

Címkék: benzin

Első Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7Következő Utolsó