A Dyno-Tab® rövid története

A Chemplex® Automotive Group, Inc. 1992-ben alakult és 1995-ben kezdett el dolgozni egy olyan új benzinhez és gázolajhoz egyaránt használható adalékanyagon, mely tabletta formájában forgalmazható. A termékét FE3-nak nevezték el, ez a felirat 2008 tavaszáig volt látható a Dyno-Tab® tablettáin. Napjainkban már a "DYNOTAB" felirat van préselve a tabletták felületére.

dyno tab tabletta kinézete régen dyno tab tabletta napjainkban

Ezt az összetételű anyagot több mint tíz éve forgalmazzák a nemzetközi piacon, a Dyno-Tab® márkanevet pedig 2000-ben keltették életre az AAPEX-en (Automotive Aftermarket Product Expo) Gépjármű Alkatrész Világkiállítás Las Vegas-ban.

Las Vegas-i gépjármű alkatrész világkiállítás

A Dyno-Tab® vegyi összetételét a '90-es években vette nyilvántartásába az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA). Ők nem regisztrálhattak olyan terméket vagy adalékot, amely kedvezőtlenül változtatná meg a motor égéstermékeinek a spektrumát. Felgyorsult kopás és más, motor élettartamot csökkentő változás a legfokozottabban befolyásolja ezt a spektrumot. A Környezetvédelmi Hivatal nem hagy jóvá és nem támogat termékeket. Ők azonban nagyon is jól tudják, hogy mi van a Dyno-Tab®-ban és szigorú ellen rzéseket kell elvégezni különböző szinteken annak érdekében, hogy a kémiai összetételt nyilvántartásba vegyék.


EPA* által nyilvántartott:
BENZINHEZ: No 1833-0002
Gázolajhoz: No. 1833-0001
Világszerte garantált!

Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA) logo

pdf mini icon EPA* engedély

usa zászló

Made in the U.S.A.

* EPA - Environmental Protection Agency (USA Környezetvédelmi Hivatala)

A Dyno-Tab® termékek értékesítésénél folyamatos növekedés tapasztalható! De ami még beszédesebb ennél is, az az, hogy az igazi növekedés azokon a piacokon tapasztalható, ahová évekkel ezelott vezették be a terméket. Japán az egyik legjelentősebb piaca a Dyno-Tab®-nak! Az ottani forgalmazó széles körű kutatásokat végzett a termék 2002-es bevezetését megelőzően. Ausztráliában 1998 óta van forgalomban a Dyno-Tab® és az eladások hatalmas mértékben nőttek az elmúlt évben. A többi piac is hasonló eredményeket produkál és emellett egyre több új területen kerül bevezetésre a termék, így Magyarországon is. Nemrég az amerikai hadsereg világszerte megtalálható bázisain lévő boltok hivatalos beszállítója lett a Chemplex® Automotive Group Inc. Az első szállítmány 2005. szeptember végén indult el.

A Puerto Rico-i San Juanban a Műszaki Főiskolán a Dyno-Tab®-ot minden részletre kiterjedően tesztelték és jóváhagyták. Ezt a tesztet az ottani forgalmazó rendelte meg, hogy eloszlassa kételyeit, mielőtt bevezette a terméket. A Dyno-Tab® 5 csillagos elismerést kapott minőségre és értékre egyaránt a Puerto Rico-i Consumeras Minőségellenőrző Hivataltól. E minősítést az "Autóipari termékek és tartozékok" kategóriában érte el.

A New York-i Taxis Szövetségtől szintén elismerést vívott ki magának a Dyno-Tab®. Itt most vezetik be, gazdaságos kiszerelésben lesz elérhető a taxisofőröknek az elosztó bázisaikon keresztül.

A flotta tesztben 260 különböző személyautó és kisteherautó vett részt és 15 hónapig használták a Dyno-Tab®-ot. Ebben a tesztben néhány jármű placebo-t használt. A teszt alatt a Dyno-Tab®-ot használó jármuveknél átlagosan 10,3%-os üzemanyag megtakarítást értek el, míg a placebo-t használó járművek fogyasztása ugyanaz maradt, nem csökkent. A teszt azon része után, amelyben a Dyno-Tab®-ot és placebo-t használtak, tovább folytatták a fogyasztási értékek figyelését. A Dyno-Tab®-ot használt járművek fogyasztása a teszt után, amikor már nem alkalmaztak adalékot, ugyanarra a szintre állt vissza, mint a placebo-t használóké.

A Dyno-Tab®-ban alkalmazott kémiai alapanyagokat már 35 éve használják folyékony adalékként. Ha az előírásoknak megfelelően alkalmazzák őket, nem kell félni a biztonságosságukat illetően. Ha a javasolt kezelési mennyiség 25-100-szorosát használná valaki, akkor fordulna elő esetleg valamiféle probléma. De ugyanez igaz szinte minden összehasonlító adalékra.

A Chemplex® Automotive Group Inc.-nél még sosem fordult elő sem a Dyno-Tab®-bal, sem más termékét illetően kárigény benyújtása a cég 1992-es megalakulása óta.

Ezt a vegyi formulát használják folyékony kiszerelésben 1992 óta. A Chemplex® Automotive Group Inc.-nek 1 Millió USD fedezetű felelősségbiztosítása van, mely az USA területén érvényesíthető.