Hiedelmek, tények és tévhitek

Jövedéki adót csalok, ha az autóm tankjában Dyno-Tab® üzemanyag adalékot mutat ki a NAV-VPIg?

Nem! A Dyno-Tab® üzemanyag fogyasztás csökkentő tablettákat a Vám és Pénzügyőrség (korábban VPOP) Vegyvizsgáló Intézete bevizsgálta, és HU T070101302 szám alatt kiadta Kötelező Tarifális Felvilágosítását (KTF). A NAV-VPIg szerint a a Dyno-Tab® tabletták vámtarifaszáma (VTSZ): 2931 90 90 99. Mindezek alapján a Dyno-Tab® üzemanyag tabletták jövedéki adó bevallása megtörtént, így már szabadon, legálisan használható.

A Dyno-Tab® használata árt-e a motoromnak vagy semmissé teszi-e a jármű szavatosságát?

Nem! A Dyno-Tab®-ot vezető amerikai és európai autóipari szakmai testületek tesztelték, és a tesztek bebizonyították, hogy a termék teljesen biztonságos mind a benzines, mind a diesel motorokban. Egyáltalán nem károsítja a motort, az üzemanyagrendszert, az erőátviteli rendszert, vagy más szennyeződés-kibocsátást gátló rendszert. Nem szennyezi el a gyújtógyertyákat, nem dugítja el az üzemanyagszűrőket, vagy rontja el az oxigén érzékelőket. Nem teszi érvénytelenné sem az új, sem a használt autók jótállását. Valójában az üzemanyag tabletták használata szabályozza az előgyújtást és eltávolítja a koromlerakódásokat, a két tényezőt, amely lerövidíti a motor élettartamát.

A Dyno-Tab®-ban alkalmazott kémiai alapanyagokat már 35 éve használják folyékony adalékként. Amennyiben az előírásoknak megfelelően alkalmazzák őket, nem kell félni a biztonságosságukat illetően. Ha a javasolt kezelési mennyiség 25-100-szorosát használná valaki, akkor fordulna elő esetleg probléma. De ugyanez igaz szinte minden összehasonlító adalékra.

A Chemplex® Automotive Group Inc.-nél még sosem fordult elő sem a Dyno-Tab®-bal, sem más termékét illetően kárigény benyújtása a cég 1992-es megalakulása óta. Ezt a vegyi formulát használják folyékony kiszerelésben 1992 óta. A Chemplex® Automotive Group Inc.-nek 1 Millió USD fedezetű felelősségbiztosítása van, mely az USA területén érvényesíthető.