Üzemanyag és környezetvédelmi hírek

rss mini icon Íratkozzon fel RSS hírcsatornánkra hogy a legfrissebb hírekről, árváltozásokról elsőkézből értesüljön! A feliratkozáshoz kattintson ide, vagy használjon hírolvasót!

Első Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7Következő Utolsó

Hír beküldve: 2009.08.10. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Emeli bruttó 5, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A mostani emeléssel a benzin átlagára ismét 300 forint fölé kerül, s eléri a 304 forintot. A gázolaj átlagára 280 forint lesz. tovább olvas »

Címkék: emeli, literenkénti, gázolaj, benzin, mol

Hír beküldve: 2009.07.12. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Az olajárak esésével párhuzamosan jelentős mértékben csökkentek az irányadó benzin- és gázolaj jegyzésárak is a nemzetközi piacokon, így a szokásos szerdai árváltoztatás során ismét komolyabb csökkenés várható a hazai töltőállomásoknál. tovább olvas »

Címkék: olajár, gázolaj, nemzetközi, piac, csökkenés, töltöállomás, benzinkút

Hír beküldve: 2009.06.19. Kategória: Természetvédelem & takarékosság

Hirtelen és elkerülhetetlen éghajlati változások egyre növekvő kockázatával kell szembenéznie a világnak a vártnál gyorsabb globális felmelegedés miatt – figyelmeztetett egy nemzetközi tudóscsoport csütörtökön nyilvánosságra hozott tanulmánya. tovább olvas »

Címkék: éghajlatváltozás, tudóscsoport, nyilvánosság

Hír beküldve: 2009.06.19. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Hatalmas, soha nem látott mértékben emelkednek az üzemanyagárak július 1-től a jövedéki adó emelése, illetve az áfakulcs 20 százalékról 25 százalékra való emelése miatt. Mielőtt azonban valaki az olajcégeket kezdené szidni, érdemes megnézni, hogy miből áll össze a benzin- és a gázolajár most, illetve július 1. után. tovább olvas »

Címkék: üzemanyagár-emelkedés, ritka, jövedéki, adó, olajcég

Hír beküldve: 2009.05.05. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Szerdán 0 órától 4 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi listaára, így valószínűleg ugyanekkora mértékű árcsökkenés lesz a fogyasztói árakban is. A benzin ára nem változik. Az árcsökkenésre a nemzetközi folyamatok adtak lehetőséget, a forint erősödése nyomán ugyanis a forintban kifejezett árak 4 százalékkal mérséklődtek, míg a benzin esetében stagnálás volt megfigyelhető. tovább olvas »

Címkék: csökken, gázolaj, üzemanyagár

Hír beküldve: 2009.03.23. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Emeli bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán (2009. márc. 25-én) a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból hétfőn az MTI. A Mol legutóbb egy hete változtatott az áron, akkor bruttó 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzinét. A gázolaj ára legutóbb február végén változott, akkor bruttó 4 forinttal mérséklete a Mol Nyrt. a literenkénti nagykereskedelmi árat. Az eheti emeléssel a benzin átlagára 258 forint lesz, a gázolajé pedig 253 forintra emelkedik. A kutaknál 10-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak az autósok. Az elemzők az emelést piaci folyamatokkal magyarázták. tovább olvas »

Címkék: drágább, forint, dízel, benzin

Hír beküldve: 2009.03.16. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Egy hét alatt forintban mérve tegnap délutánig több mint 13 százalékkal zuhant a benzin tőzsdei ára, miközben a gázolaj piacán 6 százalékos csökkenés volt megfigyelhető. Ennek ellenére a Mol a benzint csak 2 forinttal adja olcsóbban szerdától, míg a dízel árát nem is csökkenti. tovább olvas »

Címkék: olcsóbb, benzin, mol, dízel, csökken

Hír beküldve: 2009.01.18. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Komoly ingadozás mellett újra emelkedtek a mögöttünk álló hét folyamán a tőzsdei üzemanyagárak, ráadásul a forint is gyengült a dollárral szemben. Mindezek fényében a Portfolio.hu szerint nem lenne meglepő egy újabb 5-10 forintos emelés a benzin, illetve a gázolaj árában sem. tovább olvas »

Címkék: drágul, ingadozás, gázolaj, benzin, ár

Hír beküldve: 2009.01.10. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Bár az üzemanyagok drágulásának lendülete jelentősen visszaesett szerda óta, az előttünk álló héten a Portfolio.hu véleménye szerint még így sem lenne meglepő egy 5-10 forintos áremelés a magyar kutakon. tovább olvas »

Címkék: benzináremelés, drágul, portfolio, benzinkút

Hír beküldve: 2009.01.02. Kategória: Természetvédelem & takarékosság

A Gaia-elmélet megalkotója szerint a klíma-egyensúly végleg felborult, a Föld menthetetlen. tovább olvas »

Címkék: Gaja, klíma, egyesúly, civilizáció

Hír beküldve: 2009.01.02. Kategória: Természetvédelem & takarékosság

Nincs több szűz terület, hacsak nem a Mars, de azt talán még a NASA sem gondolja komolyan... tovább olvas »

Címkék: majom, mars, NASA

Hír beküldve: 2009.01.02. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

A gázai-övezeti csata és más okok lökést adtak az olajárnak. tovább olvas »

Címkék: ocsó, benzin, gáza, olajár

Hír beküldve: 2008.12.26. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

2009-re egy dollár lesz a benzin gallonjának (1 gallon=3,78 liter) átlagára az Egyesült Államokban, ahol ezért az idén júliusban még 4 dollárt kellett fizetni - véli az Alaron Trading Corp. tovább olvas »

Címkék: benzinár, dollár, forint

Hír beküldve: 2008.12.21. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Három forinttal csökken keddtől (2008. dec. 23-tól) a kutakon a benzin ára, a gázolajat nyolc forinttal adja majd olcsóbban a MOL. tovább olvas »

Címkék: mol, benzin, csökken, gázolaj, olcsóbb

Hír beküldve: 2009.11.21. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Újra jelentősen, 5 és 8 forinttal csökkenti a MOL a benzin és a gázolaj árát - értesült a Portfolio.hu. Az újabb mérséklés ugyanakkor könnyen az utolsók egyikének bizonyulhat, így üzemanyag beszerzési döntéseink során az elkövetkezendő napokban nem árt kiemelt figyelmet fordítani az olaj- és devizaárfolyamok alakulására. A benzin ára a legolcsóbb kutakon 230 forintos szintre kerülhet. tovább olvas »

Címkék: csökken, mol, benzinár, gázolaj, benzinkút, portfolio

Hír beküldve: 2008.11.02. Kategória: Természetvédelem & takarékosság

Most még azt sem tudjuk, hogy meddig lesz érezhető a globális pénzügyi válság hatása, de ez nem is számít. Környezetvédelmi szakértők szerint a hamarosan beköszöntő ökológiai válság a mostaninál sokkal durvább lesz. tovább olvas »

Címkék: globális, pénzügyi, válság, környezetvédelem, ökológia

Hír beküldve: 2009.11.21. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Újabb iszonyú volatilis hetet tudhatnak maguk mögött a világ tőzsdéi, amin ugyan az olaj és az olajtermék-árak nem estek jelentősen tovább, a Portfolio.hu mégis arra számít, hogy újabb üzemanyagár-csökkenés előtt állhatnak a magyar autósok. Az ok egyszerű: a forint jelentősen erősödött a dollárral szemben. tovább olvas »

Címkék: tilos, olajtermék-árak, portfoliao, üzemanyagár, csökkenés, forint, erősödött, dollár

Hír beküldve: 2008.10.13. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

8 forinttal csökkenti a Mol a benzin árát szerdától - tudta meg a Portfolio.hu. A gázolaj csak 4 forinttal lesz majd olcsóbb, pedig a nemzetközi tőzsdéken az árfolyama a benzinénél jelentősebben esett. tovább olvas »

Címkék: forint, csökken, benzin, gázolaj, ár, olcsóbb, árfolyam, esik

Hír beküldve: 2008.09.06. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Hiába zuhant 5 százalékot a benzin és a gázolaj ára a világpiacon dollárban mérve, a forint azonban gyengült a zöldhasúval szemben, ezért a Mol várhatóan nem mérsékli árait az előttünk álló héten. tovább olvas »

Címkék: zuhan, benzin, gázolaj, világpiac, forint, gyengül

Hír beküldve: 2008.09.04. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Egyes elemzők szerint akár 70-80 dollárra eshet le az olaj hordónkénti ára a jelenlegi 100 dollár feletti szintről. A világgazdaság gyengélkedése miatt túlkínálat alakult ki a piacon. tovább olvas »

Címkék: olajlufi, olajár, gyengül, piac

Első Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7Következő Utolsó