Üzemanyag és környezetvédelmi hírek

rss mini icon Íratkozzon fel RSS hírcsatornánkra hogy a legfrissebb hírekről, árváltozásokról elsőkézből értesüljön! A feliratkozáshoz kattintson ide, vagy használjon hírolvasót!

Első Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] Következő Utolsó

Hír beküldve: 2008.08.31. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Enyhén emelkedtek a múlt héten a benzin- és gázolajárak a nemzetközi piacokon. Mivel azonban a forint is gyengült a dollárral szemben, kisebb emelés várható a hazai kutaknál. tovább olvas »

Címkék: drágul, benzin, ismét, gyengül, dollár

Hír beküldve: 2008.08.22. Kategória: Természetvédelem & takarékosság

A Föld élővilágának több mint egynegyede eltűnt 1970 óta - írja a BBC hírportálja. Leginkább a vízi élőlények fogyatkoztak meg, az ok: az ember. tovább olvas »

Címkék: BBC, elővilág, kiahl

Hír beküldve: 2008.08.18. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Újra, ezúttal literenként 2 forinttal csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol - tudta meg az MTI. A 95-ös benzin ára most azonban nem változik. tovább olvas »

Címkék: olcsóbb, gázolaj, ötödször

Hír beküldve: 2008.07.29. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Pár napos pihenőt követően az olajpiaci befektetők ma délután ismét rátenyereltek az eladás gombokra, a WTI árfolyama ugyanis percek leforgása alatt 2.8%-os esést mutat. Így a szeptemberi lejáratú olajár már közelíti a 121 dolláros szintet, ami azt is jelenti, hogy a 122 dolláros szint környékén található támasz elesett. Ez technikailag akár további lemorzsolódást is eredményezhet majd a piacon. tovább olvas »

Címkék: olajpiac, WTI, árfolyam, dollár, csökken, esik

Hír beküldve: 2008.07.29. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Érdemes kivárni még az autók megtankolásával, ugyanis a piaci folyamatok tükrében valószínűleg szerdán újra lefelé mozdul majd a benzin ára, és a gázolaj esetében is megvan az esélye a további csökkenésnek. tovább olvas »

Címkék: csökken, benzinár

Hír beküldve: 2008.07.19. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Jelentős mértékben, 47 százalékkal csökkentette az idei globális olajkereslet növekedésre vonatkozó várakozását a Lehman Brothers a decemberben adott prognózisához képest. tovább olvas »

Címkék: olajár, csökken, esik

Hír beküldve: 2008.07.29. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Bár nap elején még emelkedni is tudott az olaj árfolyama, mostanra a szeptemberi határidős lejárat ismét jelentős, 3,5 százalékos esést mutat, és így már a hordónkénti 130 dolláros ár alatt jár a fekete arany. tovább olvas »

Címkék: olajár, árfolyam, csökken, esik

Hír beküldve: 2008.07.29. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Okos piaci lépés vagy a költségvetési stabilizáció előtérbe helyezése ? az eredmény szempontjából mindegy, Mexikó a piaci hírek szerint a jelenlegi, 130 dollár körüli árszinten öt évre előre eladná olajkészleteit. Azaz arra játszik, hogy nem fog tovább emelkedni az olajár. Kevés vevő tud azonban öt évre előre ennyi olajat megvenni. tovább olvas »

Címkék: olajáremelkedés, plajkészlet, dollár, olaj

Hír beküldve: 2008.07.29. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Az 1979-80-as szintekhez közelít a világ (GDP-hez mért) olajszámlája: akkor nagy zuhanás jött az olajárban, most nagyobbat és gyorsabbat várnak. Az USA már kevesebbet vásárol. tovább olvas »

Címkék: GDP, olajárcsökkenés, USA

Hír beküldve: 2008.07.21. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Újabb rekordszintet ért el az olajár, az orosz elnök, a volt Gazprom-vezér Dmitrij Medvegyev szerint pedig hamarosan 150 dollár fölé nő az ár. A múlt pénteken 141 dollár volt az új csúcs, ma már 146 dollár felett vagyunk. tovább olvas »

Címkék: rekord, csúcs, olajár

Hír beküldve: 2008.06.18. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Megduplázódó élelmiszerárak, Amerika, Európa és Japán recesszióba zuhanása, a vállalatokat megtizedelő csőd-hullám, államosított légitársaságok, éhínség és háborúk - ez lenne a következménye - és egyben az akadály -, ha a Gazprom-vezér, Alekszej Miller által megjósolt 250 dollárra emelkedne belátható időn belül a nyersolaj hordónkénti ára. tovább olvas »

Címkék: éelmiszerárak, növekednek, nyersolaj

Hír beküldve: 2008.06.16. Kategória: Benzin és gázolaj árak, üzemanyag hírek

Egy tanulmány szerint a Föld útjain közlekedő autók száma a század közepére akár meg is négyszereződhet, ami jelentősen növeli majd a légkör szennyezettségét. tovább olvas »

Címkék: szennyezettség, légkör

Első Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] Következő Utolsó